Pistons, Wizards sau Bulls?

Detroit Pistons, Washington Wizards şi Chicago Bulls se vor lupta pentru ultimul loc în play-off din conferinţa de est. La o primă vedere, Bulls sunt cei mai experimentaţi şi vor reuşi să ajungă în post-sezon. Dar aceştia au intrat într-un con de umbră în ultima vreme.

Confruntare dura in est pentru play-off
Lipsiţi de ajutorul lui Jimmy Butler, cel mai bun marcator al echipei, au pierdut şi pe terenul celor de la Orlando, chiar dacă Magic nu are pretenţii foarte mari. Vestea bună este că Butler va reveni pe parchet sâmbătă (contra celor de la Rockets) sau luni (Bucks). Cu cel mai important jucător pe teren, Bulls au şanse reale să ajungă cel puţin pe locul 8.

Pentru Bulls au mai rămas 22 de meciuri de jucat, unele foarte dificile contra celor de la Spurs, Cavs, Heat sau Clippers. Ceea ce o să le pună probleme daca ne uităm în clasament. Chicago Bulls e pe locul 10, la egalitate cu Wizards, dar la o jumătate de victorie în urma celor de la Pistons.

După un start greoi de sezon, Wizards se pare că îşi revin şi se repun pe picioare. Cu un John Wall care înscrie 20 de puncte/meci şi oferă aproape 10 assisturi/meci, Vrăjitorii au trecut dumincă chiar de Cavaliers. Dar greul acum începe pentru Washington. Ei se vor înfrunta din nou cu Cavs, Warriors şi Clippers în acest final de sezon regulat.

Detroit Pistons a levitat până în acest moment în clasamentul estului, iar acum se află pe locul 8. Deşi ocupă un loc de play-off nu cred că echipă din Detroit poate rezista unei confruntări nebune cu Bulls şi Wizards în acest final de sezon. Andre Drummond sau Reggie Jackson sunt doi tineri foarte talenţi, dar le lipseşte experienţa pentru a duce echipa în play-off. Acest lucru se va întâmpla doar daca Andre&Reggie vor juca la cel mai înalt nivel în fiecare meci, mai ales că urmează să joace cu Clippers, Cavs, Heat sau Hawks. Dacă vor trece de testul sfârşitului de sezon, Drummond&Co vor reuşi să ducă echipă din Detroit în play-off pentru prima oară din 2009.

Duelul Pistons-Bulls-Wizards este cu atât mai interesant cu cât ne vom bucura şi de partide directe între cele trei. Astfel, Bulls-Pistons (2-1 în celelalte meciuri directe jucate în acest sezon)şi Wizards-Pistons de două ori (2-0 în favoarea celor de la Wizards) vor fi probabil meciurile care vor stabili locul 8, din conferinţa de est. Cu un avantaj minim în acest moment, Pistons va juca trei meciuri cu Bulls şi Wizards în ultimele 20 de meciuri, deci, echipa din Detroit are cel mai dificil program spre play-off. Ţinând cont de mult-aşteptată revenirea a lui Jimmy Butler şi de programul ultimelor meciuri, Bulls sunt favoriţi. În caz contrar, Taurii ar rata un play-off pentru prima dată din 2008.

Din confruntare celor trei, pot ieşi în dezavantaj atât Pacers cât şi Hornets, care au un avans subţire cu aproximativ 20 de meciuri înainte de final.

Sursă foto

Leave a comment